2012-01-10

Lazy House, Koh Kho Khao

Bildspel

Vi har hört flera personer prata uppskattande om Lazy House och vi har även passerat flera gånger på våra strandvandringar. Lazy House ligger 1200 meter söder om Koh Kho Khao Resort längs stranden - men med bil/motorbike/cykel får man köra ca 5 km. Efter att ha tankat vid Happy Corner åker vi ner till Lazy House för dagens sista dopp och efterföljande middag. Motorbiken har bra lyse och vi ska lämna in den senast kl 21 så vi har gott om tid.

Vi anländer till Lazy House i 17:40-tiden och där promenerar den här brushanen (Ruff på engelska och Philomachus pugnax på latin) i sanden på andra sidan den oerhört nerskräpade lilla vattenpölen intill:




1200 meter längre norrut längs stranden ligger vårt hotell Koh Kho Khao Resort. Det är lågvatten så hela den gjutna kajen ligger övanför vattenytan. Restaurang Chaba och Sunset Bar ligger uppe på kajen - nära vattnet:


Lazy House i kvällsol:


Här kan man spela kubb:


Det vimlar av anskrämliga reklamskyltar längs stranden vid Lazy House. Det är unikt för Koh Kho Khao. För övrigt finns knappt några reklamskyltar på hela den ca 15 km långa sandstranden som utgör öns västra kust.



Lazy House är känt framförallt för sina fiskrätter. Här betalar man kilopris. Det är slut på White Snapper så vi väljer Red Snapper. Ett kg orensad fisk kostar 500 baht inklusive ris och grönsaker och diverse såser (fisksåsen pik nam pla bl a) och kryddor av olika styrka och smak. Det räcker gott för två personer. På hotellets restaurang och även på andra restauranger på ön ligger priset på runt 400 baht per fisk och då får man köpa till ris för ca 20 baht:

Isboxen med diverse fiskar. Vi får välja bland levande fiskar som förvaras i en brunn:


Det är gott om lösa "vildhundar" på Koh Kho Khao. Vi har aldrig några problem med dem. De tar oftast en omväg när vi möter någon. Vi ser ofta hundspår på stranden men ser sällan någon hund där. Så här många hundar på samma ställe har vi inte sett tidigare:


Vi bänkar oss på vid ett bord nära stranden och avnjuter solnedgången:



Därefter är det dags att välja fisk till middagen. Den här Red Snappern väger 550 g och är lagom för en person:


Ytterligare en Red Snapper till middagen. Fisken hålls av den sprudlande glada restaurangägaren(?):


Efter middagen kör vi de fem kilometrarna i mörkret till Koh Kho Khao Resort utan problem och lämnar tillbaka motorbiken i uthyrningskiosken. Killen vi pratade med i morse är fortfarande där. Han vill gärna höra om vår tripp till vattenfallet Ton Thong. Han är imponerad över att vi tagit oss ända fram med motorbiken.

Inga kommentarer: