2010-12-31

Nyårsafton 2010, Hurghada, Egypten

På väg in för landning på Hurghadas flygplats. Hurghada är ett långsträckt samhälle på strandremsan mellan Röda havet och öknen som brer ut sig västerut ända till Nilen. Öknen är ca 130 km bred där den är som smalast.
Imponerande hotellanläggningar vid Röda havet i södra Hurghada:


Vi landar strax före kl 15 svensk tid (kl 16 egyptiskt tid) efter ca 5 timmars flygning från Arlanda:


Det tar en stund att komma iväg från flygplatsen då vi måste vänta på några passagerare vars bagage dyker upp sent. Vi checkar in på Triton Empire Hotel i Hurghadas nordligaste och äldsta stadsdel Dahar i 17-tiden. Det är fullt med folk i foajén. Nyårsfirandet har börjat. Hotellet bjuder på drinkar. Vi går upp på hotellrummet och börjar packa upp. Jag återvänder till receptionen för att hämta våra biljetter till nyårsaftonsmiddagen. Plötsligt knackar någon mej på ryggen och jag hör en röst som säger "Hej Göran". Jag vänder mej om och där står min kusin Anne-Lis - som jag inte träffat på kanske 10 år - tillsammans med sin Ove. Vilket sammanträffande! De visar mej programmet för nyårsaftonens firande. Vi ska gå en kort promenad till ett annat ställe redan klockan 18. Det finns ingen tid för några större förberedelser. Vi får hasta iväg i stort sett i våra reskläder.
En drink i foajén och sen vandrar vi ut i den Egyptiska mörka kvällen ett par hundra meter till systerhotellet Triton Empire Beach.
Entrén påminner om "tusen och en natt":


Vi hamnar i ett jätterum med golvet täckt av persiska mattor, ett hundratal bord med plats för 20-talet gäster fyller rummet:


Längs tre av rummets sidor är en överdådig buffé med allt man kan tänka sig i matväg uppdukad:






Efter maten blir det underhållning från scenen längs rummets fjärde sida.
Häftig snurrdans:




Magdans:




En livad ryss showar på dansgolvet nedanför scenen ...:


... och poserar gärna framför kameran:


Orkestern spelar medryckande musik resten av kvällen:

Inga kommentarer: